Binnen 6 stappen Manifesteren wat je wilt

Je hoort er van alles over en weet dat het voor anderen werkt. Maar kan het ook voor jou werken? En wat is het precies? We hebben het natuurlijk over manifesteren!

De belangrijkste reden waarom de meeste mensen manifesteren is om hun droomleven te realiseren. Sommigen lopen daarin vast omdat ze niet de juiste stappen hebben doorlopen. Daarom helpen wij je binnen 6 stappen alles te manifesteren wat je wilt.

Manifesteren

Wat is manifesteren?

Ja, het klinkt misschien een beetje zweverig maar het is niet voor niets zo booming de afgelopen tijd. Maar wat is manifesteren nou precies? Manifesteren betekent eigenlijk dat je iets in je leven brengt door middel van aantrekkingskracht en geloof. Een beetje in de trant van als je ergens aan blijft denken dan zal het komen.

 

Manifesteren gaat alleen iets verder. Het schrijft namelijk voor dat alles wat jij wilt voelen of ervaren werkelijkheid wordt door je gedachten, acties, overtuigingen en emoties. 

Hoe je dat dan doet? We geven je een stappenplan om te beginnen!

Wat is manifesteren?

1. Beginnen met manifesteren. Duidelijkheid.

Het stappenplan is misschien een beetje voor de hand liggend en klinkt waarschijnlijk heel eenvoudig. Maar als het zo eenvoudig was, dan had je ook geen stappenplan meer nodig. Om te manifesteren wat jij graag wilt dien je te beginnen met te weten wat jij nou eigenlijk wilt. ”Een succesvolle onderneming runnen, mijn ware liefde ontmoeten of mijn droomhuis kopen” hoor ik je nu denken. Maar dat is niet genoeg. Maak je intentie duidelijk, hoe duidelijker hoe beter. (Wanneer is je onderneming succesvol? Welke eigenschappen bezit je ware liefde en wordt de kleur van je voordeur?)

2. Begin je intentie te vragen.

Als je eenmaal weet wat je wilt en duidelijk weet hoe je intentie eruit moet zien kun je beginnen met hetgeen te vragen. Je gaat het universum als het ware vragen om jouw dromen en doelen te realiseren. Dat kun je op verschillende manieren doen:
  • Visualiseren
  • Bidden
  • Mediteren
  • Je intenties hardop uitspreken
  • Een collage maken
  • Een brief schrijven
Mogelijkheden genoeg dus. Als je maar concreet vraagt wat je wilt.

3. Steek moeite in je dromen & doelen

Niets komt vanzelf aanwaaien. Manifesteren is geen magie waardoor je achterover kunt gaan hangen en wachten tot je dromen en doelen werkelijkheid worden. Je zult zelf ook de nodige energie moeten investeren. Zie het als een samenwerking tussen jou en het universum. Zorg ervoor dat het routine wordt om aan je doelen te werken. 

 

Een andere goede manier om te beginnen met het werken aan je diepste verlangens is om het aan je ’toekomstige ik’ te vragen. Omdat je als diegene gaat denken die je dromen en doelen aan het behalen is zorg je ervoor dat je geest de keuzes maakt die daaraan bij zullen dragen. 

4. Ben je al bewust en dankbaar?

Deze stap is misschien wel een stap die buiten dit stappenplan door iedereen genomen zou moeten worden. Het is namelijk uiterst belangrijk om je bewust te zijn van alles wat je krijgt. Dit is een belangrijk onderdeel van het manifesteren. Je krijgt misschien niet alles wat je wilt op de momenten dat jij het graag wilt maar erken wat je krijgt. Ben dankbaar voor wat je krijgt, hoe groot of klein dat ook is. Begin eens een week lang iedere dag met drie dingen op te schrijven waar je die dag dankbaar voor bent.

 

5. Beperkingen bestaan niet

Nu je jouw doelen & dromen zo helder mogelijk voor je ziet en ze inmiddels regelmatig aan het universum vraagt is er nog iets wat je moet doen om dichterbij de realisatie te komen. Laat al je beperkende gevoelens en gedachtes los. Deze obstakels zorgen er namelijk voor dat je jezelf klein blijft houden. Hoe moeilijk het ook is, om te manifesteren wat je wilt helpt negatieve zelfpraat niet. Je bent wel goed genoeg!

 

Meer levenslessen nodig? Lees hier 6 dingen die je kunt leren van het Boeddhisme

6. Energie & balans

Tot slot de laatste stap. Wanneer je bovenstaande stappen onder de knie hebt ben je al heel goed op weg. Vergeet vooral niet tussentijds te realiseren wat je al bereikt hebt en daar trots op te zijn. Als laatste tip is het belangrijk altijd je doelen & dromen voor je te blijven zien en daar energie in te stoppen. De energie die jij ergens in stopt krijg je terug op een ander moment op een andere manier. Maar maak jezelf niet gek en durf ook eens pauze te nemen als je merkt dat je even geen puf hebt. Je bent nog steeds een mens, geen superheld. Maar wel eentje die kan manifesteren wat hij/zij maar wilt!

Misschien ook iets voor jou?