Passief inkomen genereren? Hier zijn 9 manieren!

Een goed salaris is natuurlijk harstikke fijn. Maar wat als die ene bron van inkomsten weg zou vallen? Blijf jij dan overeind staan? Hopelijk wel. Om daar zeker van te zijn is het verstandig om meerdere bronnen van inkomsten te hebben. Naast je baan (of andere primaire bron van inkomen) is het aan te raden om meerdere bronnen te creëren. We spreken dan over passief inkomen genereren waar we je in dit artikel 10 manieren van geven. 

Passief inkomen genereren

Informatieve producten

Een populaire strategie als het gaat om het creëren van passief inkomen is het verkopen van informatieve producten. Denk bijvoorbeeld aan een e-book of een online cursus. Er zijn tal van sites waar mensen op zoek zijn naar kennis. Mocht jij kennis hebben over een specifiek onderwerp kun je dus een cursus in elkaar zetten en verkopen. Dat klinkt misschien makkelijker dan het daadwerkelijk is. Een slechte cursus zal geen goede waardering krijgen en dus niet goed verkocht worden.

 

Voordeel: je hoeft maar eenmalig tijd te investeren en er zijn veel platformen zoals Udemy waarop je jouw training kunt verkopen.

Nadeel: om een goede training in elkaar te zetten die goed gaat verkopen moet de kwaliteit echt top zijn.

Verhuur jouw woning

Een eerste stap naar inkomen vergaren door middel van vastgoed kan beginnen in je eigen woonruimte. Heb je een ruimte die je niet gebruikt of ga je een tijdje reizen? Misschien overnacht je regelmatig bij je ouders of vrienden? In ieder geval kun je jouw woonruimte verhuren via Airbnb. Geld verdienen terwijl je niks doet. 

 

Voordeel: je hoeft letterlijk niks te doen. De ruimte stond anders toch leeg.

Nadeel: je laat vreemde mensen in je woonruimte. Het is een risico en gevoel waar niet iedereen zich prettig bij voelt.

Aandelen

En dan met name de aandelen waar je dividend voor krijgt. Dit is een stukje winst dat het bedrijf uitkeert aan aandeelhouders. Je krijgt dus een beloning omdat je aandelen van het bedrijf in bezit hebt. 

 

Het kost wellicht wat moeite om de juiste aandelen te kiezen en dit gaat niet gepaard zonder risico. Maar een inkomensbron komt niet zomaar aanwaaien. Daarnaast moet je een flink bedrag kunnen investeren om een serieus passief inkomen te genereren met dividend. Het consequent beleggen in dit soort aandelen kan uiteindelijk toch een mooi meegenomen zakcentje opleveren.

 

Voordeel: niet intensief & voor iedereen toegankelijk.

Nadeel: een serieus inkomen uit dividend vraagt om een serieuze investering.

Koersgrafiek

Maak een blog of YouTube kanaal

Een expert worden hoeft niet heel moeilijk te zijn. Als je goed bent in het vinden van een niche of populair onderwerp waar nog weinig concurrentie in te vinden is raden wij je aan om een blog of kanaal op YouTube te beginnen. Door middel van advertenties en sponsoring kun jij zomaar een passief inkomen genereren.

 

En als je geen video’s of websites kunt maken? Tegenwoordig kun je alles uitbesteden via Fiverr. Het begin gaat misschien stroef maar eenmaal wat publiek opgebouwd en je kunt sky-high gaan!

 

Voordeel: er zijn tal van gratis platformen om je te helpen goede content te maken.

Nadeel: deze manier is redelijk intensief. Vooral in het begin moet je veel investeren (tijd en/of geld) terwijl het niet direct iets gaat opleveren.

Verhuur vastgoed

Een woning kopen en deze verhuren is de grote winnaar op het gebied van passief inkomen genereren. Het is een fantastische manier om een passief inkomen te genereren. Je kunt zelf het beheren van de huurcontracten en woningen uitbesteden aan maatschappijen. Tegenwoordig zijn er zelfs investeringsmaatschappijen waar jij met een klein bedrag al kunt beginnen!

 

Voordeel: deze vorm van inkomen is een van de meest lucratieve.

Nadeel: je zult enigszins verstand moeten hebben van de huizenmarkt. 

Affiliate marketing

Heb je een blog of kanaal op Social Media met veel bezoekers? Dan is affiliate marketing misschien wel iets voor jou. Je plaatst als het ware een linkje naar een externe partij waar bezoekers een product of dienst aan kunnen schaffen. Wanneer zij dit daadwerkelijk doen ontvang je daar een kleine vergoeding voor. Affiliate marketing is tegenwoordig voor een heel groot deel websites mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com!

 

Het kan pas echt interessant worden als iemand een abonnement via jouw linkje aanschaft en jij daar maandelijks een vergoeding voor krijgt.

 

Voordeel: er zijn tal van aanbieders en mogelijkheden te vinden voor jouw affiliate programma’s.

Nadeel: het opbouwen van een groter publiek kan veel tijd en moeite kosten. 

Dropshipping

Het aantal dropship-webshops is de laatste jaren explosief gestegen. Dat is natuurlijk niet zomaar. Er valt namelijk een prima zakcentje mee te verdienen. In principe doe je niets meer dan producten van een ander bedrijf kopen maar dan in jouw eigen webwinkel met prijzen die jij bepaalt. Natuurlijk betaal jij de inkoopprijs aan het bedrijf waarvan je producten verkoopt met het verschil met de verkoopprijs is voor jou! Nadat je een goede leverancier hebt gevonden, zet je een webshop op en start je een aantal campagnes om producten te verkopen en zal het geld langzaam binnenstromen!

 

Voordeel: je beheert een webshop zonder met logistieke zorgen in de knoei te komen.

Nadeel: het vinden van de juiste leverancier, een gunstige markt en het opzetten van een webshop en campagneplan vragen om de juiste kennis.

10 manieren om passief inkomen te genereren

Klaar om te bereiken wat jij wilt bereiken? Wij leren je binnen 6 stappen manifesteren wat je wilt!

Misschien ook iets voor jou?