5 stedentrips in Oost-Europa die jij nog moet ontdekken

Parijs, Londen, Barcelona… zomaar drie populaire steden in Europa die jij waarschijnlijk al gezien hebt. Behoefte aan iets nieuws en fris? Ga op ontdekking in Oost-Europa waar je zelfs met een laag budget terecht kunt voor een toffe stedentrip. Oost-Europese steden bieden een ideale mix van historie, mooie bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven. Wij geven je 5 aanraders voor jouw volgende stedentrip!

1. Riga, Letland

Deze prachtige stad in Letland is het ideale weekendje weg. De stad heeft de perfecte grootte om alle bezienswaardigheden te kunnen zien. In tegenstelling tot de ‘grotere’ steden is dit te voet prima vol te houden en heb je tussendoor ruim de tijd voor een lekker drankje. In het centrum bevinden zich zowel kleine en knusse cafés als grote discotheken, voor ieder wat wils. Naast het uitgaan kun je genieten van de historische binnenstad die zich siert door de kleurrijke panden. Riga is zeker de moeite waard!

Riga in Letland

2. dubrovnik, kroatië

Deze stad wordt niet voor niets een van de mooiste steden van de Adriatische kust genoemd. Ook deze stad heeft een historisch centrum met een eeuwenoude haven. De bijzondere architectuur geeft deze stad zijn charme waardoor het een ideale toevlucht is om lekker te ontspannen. Dubrovnik is daarnaast een heerlijke plek om een lekkere maaltijd met verse zeevruchten te scoren. De bijzondere woningen, de Blasiuskerk, de vele fonteinen, het Franciscanerklooster en het kraakheldere water doen je als het ware betoveren.

Dubrovnik in Kroatië

3. sofia, bulgarije

Binnen een paar uurtjes vliegen waan je jezelf in deze indrukwekkende stad in Bulgarije. Het centrum dat omringd is door gebergte maakt het niet alleen de ideale plek om wandeluitjes te plannen maar ziet er ook nog een prachtig uit. Sofia is daarnaast een stad met verschillende culturen en geloofsovertuigingen, ondanks dat voelt het aan als een stad waarin iedereen zich thuis voelt en waar je een warm welkom krijgt van de lokale bevolking. Zeker een aanrader!

Sofia

4. krakau, polen

Krakau, na Warschau de grootste stad van Polen, waar meer dan genoeg te beleven valt tijdens je citytrip. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden is Auschwitz, waar je het voormalige concentratiekamp vindt. Misschien niet het fijnste uitstapje maar wel een plek die je gezien moet hebben. In het centrum van Krakau vind je voor ieder wat wils. Ben je meer van het shoppen? De stad kent grote winkelcentra en fashion stores waar jij zeker lang genoeg in kunt rond dwalen. Ook voor het lekkere eten zit je in Krakau goed met eindeloos lekkere restaurantjes. Verder heb je in de stad genoeg de gelegenheid om goed op stap te gaan en kun je ook voor de historische cultuur terecht in deze topstad!

5. Ljubljana, slovenië

De hoofdstad van Slovenië, de meest verrassende stedentrip uit dit rijtje. Deze kleurrijke stad siert zich door geverfde gebouwen en wonderbaarlijke street-art. Een stadswandeling in de binnenstad maak je zonder gestoord te worden door auto’s, fietsers en voetgangers hebben hier namelijk nadrukkelijk voorrang. Een nog vrij onbekende stedentrip in Oost-Europa met een sprookjesachtig tintje.

LjubLjana in Slovenïe