De best betaalde banen in Nederland!

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wie er het meeste verdienen in ons land? Welk beroep is het meeste waard en strijkt dus ook het hoogste salaris op… In dit lijstje hebben we niet gekeken naar salarissen van artiesten, topsporters en ondernemers.

 

Wij zochten het voor je uit en hebben een top 10 gemaakt. Hierin hebben we gekeken naar het gemiddelde uurtarief in 2019. Zet je schrap!

Best betaalde beroepen

1. Medisch specialist (€60,64)

Zit jij héél toevallig nu in de schoolbanken om geneeskunde te studeren? Dan zit je goed! Al jaren staat deze functie in rijtjes van de best betaalde beroepen in Nederland. Volgens ons geheel terecht, medische specialisten werken onder enorme druk en hebben vaak het leven van een anders tot hun verantwoording. Alle reden om bovenaan in de ranglijst te staan dus.

2. Piloot (€53,21)

Een hele verantwoordelijkheid hebben de piloten die ons jaarlijks naar onze favoriete vakantiebestemming brengen. Piloten staan op een mooie tweede plaats in dit klassement. Na een strenge en veeleisende opleiding kun je uiteindelijk een flink salaris gaan opstrijken.

3. Advocaat (€50,27)

Het scheelt niet veel met de Nederlandse piloten maar advocaten staan op plek nummer 3. Ook zij zwoegen dag en nacht keihard om winst in de rechtszaal te behalen en dit riante salaris te verdienen. 

4. Bedrijfsdirecteur (€41,40)

Aan de top staan van een organisatie, de baas van de bazen. Op nummer 4 staan de bedrijfsdirecteuren. Het bepalen van het beleid, de koers van het bedrijf en het leiding geven van het gehele bedrijf zijn een aantal taken uit het dagelijkse pakket van een bedrijfsdirecteur voor een niet te missen salaris.

5. Bedrijfseconoom (€37,52)

Om je bedrijf financieel gezond te houden kun je een bedrijfseconoom inschakelen. Daarmee haal je een brok aan economische, wiskundige en juridische kennis in huis. Ben je in de leer om bedrijfseconoom te worden? Dan zit je voor dit bedrag zeker goed!

6. Commercieel directeur (€35,01)

Als commercieel directeur heb je de touwtjes op commercieel gebied van een bedrijf in handen. En dat is zeker niet niks. Dit beroep behoort daarmee tot de 10 best betaalde in Nederland en staat op nummer 6.

Directeur

7. HR-directeur (€34,66)

De ene directeur na de andere. Als leider van de Human Resource afdeling ga je over alle personeelszaken en daarmee kun je een heerlijk zakcentje verdienen.

8. Kapitein zeeschip (€32,21)

Vroeger al fan van Pirates of the Carribean? In de echte wereld zou je als kapitein zijnde flink kunnen verdienen. Dat betekent wel dagen en nachten lang weg van huis en werken op zee. Een bijzonder beroep in deze lijst die de 8e plek inneemt.

9. Notaris (€31,60)

Ga je een huis kopen? Of je oude huis verkopen? Dan kom je waarschijnlijk bij de notaris te zitten. Notarissen helpen je met al het papierwerk door te spitten en in orde te maken. En dat doen zij natuurlijk niet voor niks. Nummer 9 van Nederland.

10. Rechercheur (€30,92)

De mysteries van spannende crimeseries op Netflix oplossen terwijl je kijkt? Daar kun je ook aardig wat mee verdienen! Rechercheurs sluiten de lijst af en staan op nummer 10.

Misschien ook iets voor jou?