De 7 Grootste Dierentuinen in Nederland

Wat is er nou leuker dan af en toe een bezoekje te brengen aan de dierentuin. Oog in oog staan met de meest uiteenlopende dieren zoals leeuwen, gorilla’s, giraffen, ijsberen en ga zo maar door. In de leukste dierentuinen in Nederland waan je jezelf als het ware in het klimaat van de dieren.

 

Wij hebben de 7 grootste, leukste en meest spraakmakende op een rijtje gezet zodat jij je volgende travel moment al kunt inplannen!

7. GaiaZOO in Kerkrade

Een wereldreis maken zonder het land te verlaten. In Kerkrade kun je terecht in GaiaZOO waar in een dierentuin alle werelddelen zijn verwerkt! Vanaf 2019 beschikken zij ook nog eens over de grootste kolonie flamingo’s van Europa. Het park is overigens niet voor niets al een paar keer uitgeroepen tot mooiste uitje in de BeNeLux.

Flamingo's

6. Diergaarde Blijdorp

Bijna in hartje Rotterdam kun je een van de oudste dierentuinen van Nederland vinden, namelijk Diergaarde Blijdorp. Vanaf het bestaan heeft het park zich alleen maar uitgebreid met alle dieren die jij mag verwachten in een dierentuin. Een echte aanrader dus.

5. De Apenheul

Een dierentuin die volledig in het teken staat van Apen. Hier kun je de hele dag vermaakt worden door loslopende apen. Een heel bos gevuld met verschillende soorten apen die niet bang zijn om je te beklimmen. Ruim 300 apen van 35 verschillende soorten kun je hier bewonderen. Een voordeel aan de apenheul: je ziet er nauwelijks apen achter gaas of tralies.

Apen

4. Wildlands Adventure Zoo

In Emmen kun je terecht voor een hele fijne dierentuin waar de natuurlijke omgeving van de dieren zo goed mogelijk is nagebootst. Dit park heeft écht moeite gestoken om een heuse beleving te creëren. Maak bijvoorbeeld een safaritocht of een boottocht, of kies voor een van de vele gebieden in deze dierentuin.

3. Safaripark Beekse Bergen

Over safaritochten gesproken… Om er eentje te maken hoef je echt niet helemaal naar Afrika te reizen. In Safaripark de Beekse Bergen kun je namelijk in eigen land een tocht maken langs de dieren in je eigen auto. In dit bijzondere park kun je zelfs een huisje huren om tussen de wilde dieren te slapen!

Safari

2. Artis

Misschien wel een van de bekendste dierentuinen in Nederland is Artis in Amsterdam. Sinds 1839 wordt de dierenwereld hier onderzocht maar wordt ook de mogelijkheid geboden om dieren te bezoeken. Naast dat je de ‘gebruikelijke’ dieren hier kunt bewonderen heeft Artis ook een deel in het park waar de dieren loslopen. Hier kom je onder anderen apen tegen.

1. Ouwehands Dierenpark Rhenen

Meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar trekken een of meerdere dagen uit om naar dit prachtige park te komen. Waarschijnlijk niet het meest bezochte park maar wel een hele speciale. Dit park heeft namelijk als enige in Nederland een stel reuzenpanda’s. Daarnaast staat het park ook bekend om het berenbos. Hier worden beren opgevangen die in het verleden niet even goed zijn behandelt. Een echte topper op het gebied van Dierentuinen.

Panda
Misschien ook iets voor jou?