Beter slapen door deze 4 kamerplanten

Wist je dat maar liefst 8 miljoen Nederlanders aangeven ’s nachts niet goed te kunnen slapen? Dat wil zeggen dat zij ’s nachts wakker worden, lastig inslapen en niet fit aan de dag beginnen. Kan je zelf ook wel een upgrade van je nachtrust gebruiken? Misschien is een kamerplant dan iets voor jou! Een plant op je slaapkamer heeft namelijk een aantal voordelen. 

 

In dit artikel vertellen we je meer over planten, wat de voordelen zijn en welke planten het best zijn voor een goede nachtrust.

Slaapkamerplant

Wat zijn de voordelen van een slaapkamerplant?

 

Niet alleen maken planten je kamer een stuk sfeervoller, er zitten ook nog eens voordelen voor je gezondheid aan. 

  •  Te beginnen met de zuurstof in je kamer. Planten hebben zonlicht nodig om hun fotosynthese in werking te zetten. Dit wil zeggen dat zij overdag koolstofdioxide (CO2) opnemen en zuurstof afgeven. De lucht in je kamer is dus simpelweg een stuk schoner.
  • Daarnaast verbeterd het hebben van planten de vochtigheidsgraad waardoor je minder last zou moeten hebben van luchtweginfecties en -irritaties. Een verwarming zorgt er bijvoorbeeld voor dat de lucht in je kamer droger wordt waardoor irritaties ontstaan.
  • Rust, volgens ons een hele belangrijke factor. Een aantal planten in je kamer geeft rust waardoor jij je een stuk relaxter gaat voelen. Net als wandelen in de natuur verminderd dit dus stress.
  • Naast deze voordelen voor je gezondheid is het ook gewoon mooi. Met een aantal plantjes geef jij je kamer een hele andere uitstraling.

1. De Lepelplant

Deze kamerplant is afkomstig uit Colombia en Venezuela en houdt van een tropische omgeving. Toch is dit exemplaar eenvoudig te verzorgen en wordt de lucht op je kamer een stuk zuiverder. Tot slot heeft deze plant een zeer mooie uitstraling om toe te voegen aan je slaapkamer. Lees ook over het verzorgen van de lepelplant!

2. Vrouwentongen

Ook wel Sanseveria genoemd. Deze plant past in bijna iedere kamer in huis dankzij zijn volle groene bladeren met een gele rand. Deze plant zorgt niet alleen overdag voor zuurstof maar ook ’s nachts. Een echte slaapverbeteraar! 

Sansevieria plant (vrouwentong)

3. Aloë vera

Het allerfijnste aan deze plant is dat hij makkelijk in leven is te houden. Weinig water, redelijk wat zonlicht en deze plant geeft je zuurstof dag en nacht. Naast extra zuurstof en slapeloosheid geeft deze plant je kamer een frisse uitstraling. Een favoriet van velen.

4. Lavendel

Voor wie het nog nooit gezien heeft, ga dit snel doen. Eindeloos lange velden vol met Lavendel, prachtig om te zien. Deze plant is de meest sierlijke in het rijtje en heeft naast een uiterlijk ook een heerlijke geur. Deze geur werkt rustgevend en slaapverwekkend waardoor je sneller slaperig wordt. Een verlaagde bloeddruk en afnemende stress dankzij deze plant zorgen er voor dat je makkelijker in slaap valt.

Misschien ook iets voor jou?