De lekkerste Europese ontbijtjes

Hoe ongelofelijk lekker is het als je lekker op vakantie bent in het buitenland en iedere dag kunt genieten van typische ontbijtjes. Ieder land heeft andere gewoonten, vooral op het gebied van eten. Of je nou in eigen land bivakkeert, aan het Gardameer in Italië zit of een stedentrip naar Parijs hebt gepland, ontbijt is misschien wel de lekkerste en belangrijkste maaltijd van de dag. Geen vakantie? Niet getreurd, voor hetzelfde gevoel laat je gewoon ontbijt bezorgen. Al met al, voor een goed begin van je dag is een ontbijt cruciaal.

 

Laten we ontdekken hoe er wordt ontbeten in een aantal populaire Europese vakantiebestemmingen.

De lekkerste Europese ontbijtjes

Een typisch Nederlands ontbijt

Natuurlijk is het lastig te zeggen wat nu ‘typisch’ is en wat niet. Je kunt immers van alles zelf maken. Een klassiek Nederlands ontbijt heeft echter wel een paar elementen. Nederlanders zijn echte broodeters, vooral tijdens het ontbijt. Om te beginnen eten we een beschuit of brood met kaas, vlees of zoet beleg zoals chocoladepasta of vlokken. Vooral dat zoetje op je brood in kenmerken voor Nederland. Ook is beschuit, ontbijtkoek of pap populair.

Een typisch Spaans ontbijt

Spanjaarden beginnen de dag een stuk rustiger en eten niet zulke grote porties als Nederlanders. Een Spaans ontbijt bestaat vaak uit een zoete, hartige snack zoals gebak, churros, cake of koek. Ook een tostada met tomaat en olijfolie is geliefd. Koffie mag overigens ook niet ontbreken.

Een typisch Engels ontbijt

Ben je niet in de war met het avondeten of ben je écht in Engeland. Kijk niet vreemd op maar dit is misschien wel een van de meest kenmerkende ontbijtjes. Witte bonen in tomatensaus, worst, bacon, een spiegelei en bloedworst. Vaak aangevuld met wat groentjes of een toast. Tsja, het is maar waar je zin in hebt in de ochtend.

Een typisch Frans ontbijt

Oui! Een grote kop koffie is de helft van het ontbijt van de Fransen. Maar dan echt een grote bak met veel melk erin. Het liefst een stokbroodje erbij waar stukken af van kunnen worden gescheurd om vervolgens in de koffie te dopen. Af en toe wat suiker of boter aan toevoegen en klaar is kees. In Frankrijk kun je overigens terecht voor de heerlijkste bakkertjes. Iets waar wij Nederlanders wel van houden.

Een typisch Italiaans ontbijt

Net zoals de Fransen en Spanjaarden ontbijten Italianen niet te uitgebreid. Een kleine maaltijd is perfect om op te starten en aan de dag te beginnen. Een kop cappuccino met een cornetto of een klein broodje met een cappuccino en de dag kan beginnen.

Een typisch Duits ontbijt

Onze buren zijn stevige eters, iets wat je waarschijnlijk al wist. De porties zijn hier over het algemeen net iets groter. Ook tijdens het ontbijt. Hetgeen wat Duitsers eten lijkt op een typisch Nederlands ontbijt. Brood met vlees, kaas of jam. Dat vlees is net iets uitgebreider dan bij ons. Wij zijn dan wel weer beter in zoetigheid.

Misschien ook iets voor jou?