De oneindige mogelijkheden van computertrainingen

Afgelopen eeuw is er een stormachtige ontwikkeling geweest op het gebied van technologie. De evolutie van onze telefoons alleen al kan soms schrikbarend zijn. Laat staan de slimme producten die ondertussen menig woonkamer, tuin en keuken vullen. De laatste jaren waarin we deze groei en ontwikkelingen hebben mogen meemaken zijn natuurlijk niet zonder slag of stoot geweest. Want waar groei is, is vaak ook groeipijn welke merkbaar wordt tussen verschillende generaties. Denk maar eens aan dat jochie van vijftien jaar die ondertussen de meest complexe websites en applicaties kan bouwen. Tegelijkertijd is een opa of oma al blij wanneer een computer aan of uit kan worden gezet.

Computertraining

Computertrainingen

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om je kennis en kunde bij te spijkeren. Computertrainingen kunnen je namelijk helpen om de algemene werking van deze apparaten beter te beheersen maar ook zijn er zat cursussen om specifieke programma’s onder de knie te krijgen. Niet alleen bejaarden willen graag meer weten over computers. Juist ook voor startende werknemers is het meer dan waardevol om een Excel cursus te volgen voor je aan de slag gaat. Opslaan, organiseren & analyseren van gegevens wordt kinderspel en geeft jou een streepje voor op de rest.

Welke computertrainingen zijn er?

Domme vragen bestaan niet maar dit is er eentje die we beter om kunnen draaien. Welke computertrainingen zijn er niet? Je ontkomt er tegenwoordig namelijk niet aan om gebruik te maken van bepaalde programma’s, websites of apps om bijvoorbeeld je werk goed (of beter) uit te voeren. De kans is groot dat er voor het gebruiksgemak ook handleidingen of trainingen te vinden zijn. Om je een beeld te geven worden er een aantal categorieën toegelicht.

Microsoft programma's

De basis van Microsoft, Microsoft Office, is er om je leven achter de computer een beetje eenvoudiger te maken. Vooral voor werkende- en studerende personen erg handig. Denk bijvoorbeeld aan de Word-, Powerpoint- en Excel cursussen die je kunt volgen. Google heeft tevens een gratis versie gemaakt van eerder genoemde drie, mocht je geen Microsoft pakket hebben.

Visuele programma's

Met de programma’s van Adobe kun je aan de slag om alles visueel vorm te geven. Denk bijvoorbeeld aan het bewerken van foto’s & het creëren van video’s en alles wat daar tussenin zit.

Overige programma's

Zoals eerder genoemd, noem het programma en je zult er negen van de tien keer ook een cursus voor hebben. De mogelijkheden hierin zijn oneindig. Stort je in de wereld van online marketing door websites beter vindbaar te maken of maak juist gebruik van Social Media om je netwerk te vergroten op LinkedIn.

Tijd voor een workation? Let’s go!

Voor je begint met computertraining

De juiste aanbieder kan een cursus maken of breken. Bedenk vooraf wat jij belangrijk vindt, wat je wilt leren en waarom je dat wilt leren. Een goede aanbieder helpt je met een training op maat. Bedenk ook welke vorm van een cursus beter voor jou werkt: interactief, passief, digitaal of juist klassikaal? Kortom, een goede voorbereiding en een aanbieder die bij je past zullen bijna altijd zorgen voor een goed resultaat.

Misschien ook iets voor jou?