Wat zeggen voor- en tegenstanders over Litecoin?

Vanaf het begin eind jaren tachtig tot aan waar de wereld van cryptocurrencies nu staat sla je misschien stijl achterover. Alleen al van het aantal verschillende munten dat er bestaat zul je duizelig worden. Laat staan als je hoort wat de totale marktgrootte is van alle munten bij elkaar opgeteld. En zo kun je nog wel even doorgaan met het noemen van statistieken en feitjes over crypto waar je kippenvel van krijgt. En dan te bedenken dat dit ooit ontstaan is tussen de oren van één persoon, net zoals alle andere coins die er zijn.

 

Een van die munten is Litecoin. En net zoals dat er miljarden wallets bestaan, bestaan er misschien net zoveel meningen. In dit artikel worden de meningen van zowel voor- als tegenstanders van Litecoin beschreven. Dus, na het lezen van dit stuk kun jij je eigen mening vormen en een van die miljarden worden.

Voor- en tegenstanders van Litecoin

Hoe is crypto ontstaan?

Voordat we in al die meningen duiken is het misschien goed om een beeld te krijgen hoe al deze coins ooit zijn ontstaan. Want wat er tussen de oren van de bedenker van de eerste coin gebeurde heeft een flink balletje doen rollen in de financiële wereld.

 

De valuta’s waar we altijd gebruik van hebben gemaakt zoals Euro’s (eerder guldens) en Dollars zijn stuk voor stuk traceerbaar. Daarnaast worden deze ook door centrale organisaties beheerd. De overkoepelende organisatie van de Euro is de Europese Centrale Bank welke als doel heeft de prijzen stabiel te houden zodat de koopkracht in tact blijft. Of dat altijd lukt laten we in het midden.

 

Door het idee om een valuta te maken die niet werd beheerd door deze instanties en ook niet traceerbaar was ontstonden er een aantal projecten die sterk op cryptocurrencies lijken.

Voorstanders van Litecoin

Laten we positief beginnen en kijken naar wat de fans of voorstanders over Litecoin zeggen. Hierin komen de voordelen van cryptocurrencies in het algemeen terug en de voordelen van Litecoin. Ga je Litecoin kopen? Weeg dan de voor- en nadelen af die voor jou belangrijk zijn.

 

  • Binnen slechts een paar tellen maak je Litecoin over naar alle plekken op de wereld.
  • Litecoin is een van de eerste altcoins. Hierdoor heeft het een sterke naam opgebouwd en staat vaak vooraan in de rij wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.
  • Litecoin heeft meer dan 60 duizend dagelijkse gebruikers.
  • De munt staat 5e van alle munten gekeken naar marktwaarde.
  • Sinds 2011 al actief. Een munt zonder bestaansrecht zou ondertussen al omgekiept zijn.

Genoeg reden om de Litecoin koers eens iets beter in de gaten te gaan houden.

Nog meer verdienen? Dit zijn de best betaalde banen van Nederland

Tegenstanders van Litecoin

Waar voorstanders zijn, zullen vaak ook tegenstanders opduiken. Tegenstanders van Litecoin specifiek zijn er misschien maar weinigen. De echte criticasters zullen dit voornamelijk richting crypto in het algemeen uiten. Toch goed om te luisteren naar wat de tegenpartij te melden heeft. De voornaamste reden en misschien wel de meest terugkomende is dat cryptocurrencies geen ‘echte’ waarde hebben. Dit argument kan natuurlijk ontkracht worden door het gegeven dat niks waarde heeft, tenzij de mensheid waarde aan iets koppelt.

 

Als niemand meer gebruikt maakt van Euro’s of Dollars zullen deze twee valuta’s ook instorten. Vroeger dreef men handel door goederen te ruilen. De bakker wisselde zijn broden in ruil voor een stuk vlees van de slager. Totdat we alles in geldeenheden zijn gaan uitdrukken. Voor crypto is dat niet anders. Wel zijn er een aantal verschillen tussen cryptocurrencies en Euro’s of Dollars. Aan jou of deze verschillen maken dat je kiest voor crypto, en Litecoin, of niet.

Misschien ook iets voor jou?