Reisgeschenksets: alles wat je moet weten om ze goed te kiezen

Origineel blijven als het gaat om het weggeven van een mooi verjaardagscadeau is niet zo eenvoudig als je wellicht denkt. Immers: hoe blijf je op een originele manier uit de hoek komen met gave presentjes, als je voor je gevoel alles al een keer hebt gegeven? Het antwoord is: misschien wel met een aantrekkelijk reisgeschenkset. In dit artikel leggen we je uit wat een reisgeschenkset precies is, hoe je ze goed kunt uitkiezen en wat de leukste cadeaus uit deze categorie zijn om anderen te geven.

Reisgeschenksets

Wat zijn reisgeschenksets precies?

Een prachtig verjaardagscadeau geven aan iemand die je dierbaar is, kan prima in de vorm van een reisgeschenkset. Een reis geschenkset of reis geschenkpakket is een speciaal cadeau, dat gericht is op mensen die veel reizen en op vakantie gaan. In principe kan het hierbij gaan om dagreizen, zoals een hike of een lange wandeltocht. Maar ook zijn reisgeschenken gericht op mensen die langer op pad gaan, zoals een weekje safari of – ook dat kan – een wereldreis maken.

Tips bij het kiezen van een reisgeschenkset

en reisgeschenkset uitkiezen begint, dat is een eerste punt om op te letten, met de inhoud van het reispakket. Vaak zitten in deze pakketten en sets allerhande accessoires en spullen die gebruikt kunnen worden om comfortabel te reizen. Zorg dat je weet waar de ontvanger behoefte aan heeft. Gaat het om een persoon die veel vliegt? Dan zijn draadloze oordopjes, een comfortabel nekkussen, een lekker warm kleed of een goed en onderhoudend boek prima opties om een reis geschenkset van te maken. Betreft het iemand die van hiken en safari’s houdt? Dan heb je natuurlijk meer aan een set met bijvoorbeeld een kompas, een goede thermosfles of dopper, een reisorganizer en dergelijke. Een tweede punt om op te letten is of je zelf een unieke reisgeschenkset wilt samenstellen of een kant-en-klare set wilt kopen. Het voordeel van zelf samenstellen is dat je het pakket exact kunt afstemmen op de wensen van de ontvanger. Een compleet en kant-en-klaar pakket is vaak wat prijziger en minder persoonlijk, maar bespaart je wel een hoop tijd.


Maar welke producten en accessoires zitten er zoal in de betere reisgeschenkpakketten die je tegenwoordig kunt kopen?

Nog meer reistips? Dit zijn de koudste en warmste plekken op aarde!

Een smartphonehoesje met draadloze oordopjes

Een leuk cadeau voor iemand die jarig is en van reizen houdt, is hem of haar een nieuw smartphonehoesje geven. Alleen een smartphonehoesje is een beetje karig. Dus maak je virned(in), partner of een familielid écht blij door er ook een draadloos setje oordopjes bij te geven! Zo kan de ontvanger onderweg – tijdens het vliegen, in de bus of in de auto – heerlijk relaxed wegdromen bij zijn of haar favoriete muziek.

Zakmessen, nekkussens, toilettassen en RFID-blockers

Andere veelvoorkomende producten in reisgeschenksets zijn onder meer Zwitserse zakmessen (bijvoorbeeld met een kompas en een handmatige vuurmaker) of lekkere nekkussens voor in het vliegtuig. Populair is ook de toilettas (met basisinhoud) en, zeer interessant, de RFID-blocker. RFID-blockers zijn bedoeld om je bankpasjes en creditcard te beschermen als je op reis bent, zodat er geen fraude mee gepleegd kan worden.

Misschien ook iets voor jou?