Helpt drop tegen keelpijn?

Een lekker tussendoortje of een ware pijnstiller, kan drop beide behoeftes vervullen? Iemand heeft het vast en zeker wel eens tegen je gezegd wanneer je keelpijn had; ‘Neem een dropje’. En natuurlijk probeer je het dan ook. Je hebt immers keelpijn, wilt er zo snel mogelijk van af en een dropje kan vast geen kwaad. Het proberen waard. Maar heeft dat ene dropje ook echt het magische verschil gemaakt dat je had verwacht? Of vond je de drop zo lekker dat de keelpijn een excuus werd om aan de rest van de zak te beginnen…

 

Helpt drop tegen keelpijn, ja of nee? Daar wordt antwoord op gegeven in dit artikel. Oh ja, en als extraatje nog wat leuke feitjes over drop.

De beste drop ooit

Drop tegen keelpijn: feit of fabel

Het antwoord of drop tegen keelpijn helpt ligt ergens in het midden. Nee, er zit geen wonderbaarlijk, geheim ingrediënt in drop dat de keelpijn zal laten verdwijnen. Maar ja, het zal wel de pijn tijdelijk verzachten. Het antwoord ja heeft wel nog een addertje onder het gras. Het verzachtende effect krijg je namelijk alleen wanneer je op het dropje zuigt. Door het zuigen blijft je keel vochtig en zal de pijn tijdelijk minder worden en ben je even die vervelende hoest kwijt. Kanttekening is dus dat het niet per se een dropje hoeft te zijn waar je op zuigt. Een ander snoepje is ook goed.

Welke drop is het beste?

Nou, een dropje kan dus geen kwaad als je keelpijn hebt. Een bezoekje aan de supermarkt zal je al snel doen beseffen dat er enorm veel varianten drop zijn. Welke drop kun jij dan het beste eten? In principe maakt dat niet uit. Ieder dropje is anders en je zult geen hele zak in een keer weg moeten eten. Kies dus vooral wat jij lekker vindt. Er is niet een drop beter dan de ander, toch…?

Tip! Volgens Klepper en Klepper zelf hebben zij De Beste Drop Ooit weten te maken en wij hebben de verschillende smaken geproefd. Wat deze drop volgens ons vooral zo speciaal maakt is dat hij vegan, glutenvrij en gelatinevrij is zonder dat de smaak daaronder lijdt. Zelfs de verpakking is zo duurzaam mogelijk gemaakt. Topdrop dus.

Funfacts over drop

Om je nog even af te leiden van je keelpijn en dit artikel af te sluiten, hebben we een aantal leuke feitjes over drop verzameld die je misschien nog niet wist.

 

  • Drop is gemaakt van een plant, namelijk de zoethoutplant. Min of meer dan. Het sap van de wortels van de zoethoutplant wordt gebruikt om drop mee te maken.
  • Ja, Engelse drop is echt Engels. Vaak wordt gedacht dat dit een verkooppraatje is. In 1899 in Sheffield werd de eerste Engelse drop gemaakt met de kleurtjes zoals wij hem kennen. In Engeland heet deze drop ‘liquorice allsorts’
  • Een iconisch moment: Charlie Chaplin die zijn eigen schoenveter eet?! Heel toevallig was de betreffende schoenveter gemaakt van drop.
Misschien ook iets voor jou?