Backpack tips: 4 x je reis makkelijker maken

Of je nu rond gaat reizen in Europa, zoveel mogelijk landen in Azië gaat bezoeken of Amerika gaat verkennen, tips om je eerste reis te maken zijn altijd welkom. Backpack tips kunnen je leven namelijk een stuk makkelijker maken wanneer je gaat reizen. Een aantal kleine aanpassingen aan de volgorde van inpakken of het uitstippelen van je reis kan een wereld (letterlijk) van verschil betekenen. Dus dompel jij jezelf binnenkort onder tot reiziger, avonturier of backpacker, dan kun je deze tips vast en zeker gebruiken!

Backpack tips

Legaal wildkamperen? Zo werkt het!

1. Het begin van je reis

Je kiest er waarschijnlijk voor om voor een langere periode, of onbepaalde tijd, rond te gaan trekken in verschillende landen. Je begint dus echt aan een avontuur. Anders zou je ook niet dit artikel lezen. Om je avontuur zo avontuurlijk mogelijk te houden kan het een goede tip zijn om alleen je startpunt te plannen. Daarmee bedoelen we: plan je vliegticket voor de heenreis en je eerste verblijf. 

 

Dit zorgt voor minder stress tijdens je heenreis omdat je al een vast punt hebt. Daarnaast zorg je er zo ook voor dat de rest van je reis daadwerkelijk een avontuur is. Je kunt doen en laten waar je naartoe wilt. Bevalt het ergens iets minder? Dan ben je binnen een paar uur weg naar de volgende locatie.

2. Inpakken voor gevorderden

Misschien zullen sommigen het gevoel herkennen dat je beter te veel dan te weinig bij je kunt hebben. Er zeker van zijn dat je niks vergeet is een goed teken. Maar dit is vaak niet het geval. Zo lang jij onvervangbare spullen bij je hebt zoals je paspoort zit je goed. Een tandenborstel of een extra paar sokken kun je altijd nog kopen. Neem zo min mogelijk spullen mee, daarmee spaar je jezelf ook van rugklachten na 3 weken met een te zware tas te slepen.

 

Als extra tip is het altijd handig om een extra tas in je backpack mee te nemen. Handig als je ’s avonds een stadje wilt bezoeken of naar het strand gaat.

Tips om te backpacken

3. Veiligheid

Vooral als je naar landen gaat waar iets meer armoede is dan in Nederland is het fijn om kostbare spullen goed op te kunnen bergen. Een slotje kan daarin de heilige graal zijn. Daarmee sluit je een kluisje maar ook je backpack af en slaap je met een geruster gevoel. Hopelijk is het niet nodig maar je waardevolle spullen achter slot voelt toch fijner.

 

Ook WiFi is niet overal hetzelfde. Check altijd of een verbinding veilig is en gebruik zo nodig een VPN.

4. Maak een kopie van je paspoort

Zonder paspoort kun jij (waarschijnlijk) niet reizen. En je gaat waarschijnlijk backpacken om te reizen. Stel je raakt je paspoort kwijt kan een kopie veel gedoe besparen. 

5. Extra: bereid je voor

Deze tip is een beetje cliché maar hij past wel goed in dit rijtje. Voor je op reis gaat bedoelen we met voorbereiden niet alleen je backpack inpakken. Lees je in in welke gebieden, culturen en bezienswaardigheden er zijn. Als je het een en ander weet over bepaalde plekken in een land wordt het reizen een stuk eenvoudiger. Bedenk ook of je cultuur wilt zien, de natuur in wilt gaan of vooral veel wilt feesten. Een goed begin is het halve werk!

Misschien ook iets voor jou?