Legaal wildkamperen doe je zo

Kamperen heeft niet voor iedereen hetzelfde imago. De een kan het een ouderwetse manier van op vakantie gaan vinden, de ander ziet juist de charme van het samen zijn in kamperen. Al met al, bijna iedereen zal het erover eens zijn dat kamperen op een camping gebeurt.

 

Je zoekt een fijne camping met de juiste faciliteiten in het plaatsje waar jij wilt kamperen. Kiest een plek uit en begint met het opzetten en/of installeren van je tent, caravan of camper. Maar kun je ook zomaar in het wild kamperen? Is wildkamperen legaal? En hoe doe je dat?

Legaal wildkamperen

Stedentrip plannen? Ontdek deze 5 stedentrips in Oost-Europa!

Wat is wildkamperen?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is wildkamperen nou eigenlijk? Voor degene die het nog niet uit de naam heeft kunnen opmaken – wildkamperen is kamperen op een stuk grond in de natuur. Vaak een openbaar stuk.

Is wildkamperen legaal in Nederland?

Helaas is het in Nederland niet meer toegestaan om zomaar ergens je tent in de natuur op te zetten. Dat kan zelfs een flinke boete opleveren die je natuurlijk niet wilt. De beleving van je tent midden in het bos opzetten samen met je medereizigers is verleden tijd. Maar niet getreurd, we denken in mogelijkheden en niet in beperkingen.

Is wildkamperen legaal in Nederland?

Zo kun je legaal wildkamperen

Oké, het is niet exact hetzelfde maar het komt in de buurt. Er zijn namelijk redelijk wat campings te vinden in Nederland die afwijken van het standaard campinggevoel. Natuurkampeerterreinen zijn er om het gevoel van wildkamperen zo goed mogelijk na te bootsen. Jij kunt dus zelf kiezen hoe primitief jij het wilt maken. Ben je te gehecht aan stroom of een warme douche, dan kun je op de wat luxere campings terecht. Wil je echt back to basics en de natuur in? Kies dan voor een natuurkampeerterrein zonder deze faciliteiten.

Misschien ook iets voor jou?