Mediteren in Nepal? 3 dingen die jij moet weten

Als jij op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of beleving op het gebied van mediteren of mindfulness dan kun je terecht op eindeloos veel plekken. Een meerdaags retraite wordt steeds populairder. Vandaag vertellen wij je meer over het mediteren in Nepal. Volgens velen ontdekken zij een volledig nieuwe ervaring in de meditatie. Voor ons genoeg redenen om eens dieper in te zoomen op de beleving in Nepal.

Mediteren in Nepal

Waarom mediteren in Nepal?

Mediteren gaat vooral om het doen, niet om de plek waar je dat doet. Of je nou in de trein naar je werk zit of op een Yogamatje in de bergen zit. Het principe blijft in de basis hetzelfde. De plek kan natuurlijk wel een verschil in de beleving en ervaring zijn. Zo zit jij waarschijnlijk anders op je slaapkamer dan in een klooster in Azië. 

 

En dat is precies waar het om gaat in Nepal. De spiritualiteit van het oosten is nergens meer voelbaar dan op deze plek. Nieuwe inzichten, reflecteren op je leven en ontspanning krijgen hier misschien wel een nieuwe lading. Voor je op reis gaat helpen wij je met een paar tips.

1. De duur van je reis

Hiermee bedoelen we twee soorten reizen. De daadwerkelijke tijd dat jij in Nepal bent. Van het moment dat je de voordeur thuis afsluit tot jij weer thuis op de bank ploft. Ook wel de reisduur. Daarnaast spreken we over de spirituele reis. Hoe lang jij je focussen op het mediteren.

 

De eerste duur is makkelijker te bepalen. Een kwestie van vliegtickets kopen en data plannen. Ga je naast het mediteren nog iets anders doen? Dan kun je je reis combineren. De spirituele reis is belangrijk om goed over na te denken. Mediteer jij bijvoorbeeld nooit? Dan is een 10-daags retraite misschien te heftig. Dit zal minder intens zijn als jij iedere dag een uurtje mediteert. Voor een zo goed mogelijke ervaring is het verstandig hier over na te denken en jezelf op voor te bereiden.

Mediteren in Nepal

2. Het doel van je reis

Ben jij naar een plek gekomen om te wandelen of wil je een speciale klim voltooien? Dan is je doel kraakhelder. Op spiritueel gebied is dat vaak iets waziger. Bedenk vooraf waarom jij wilt mediteren in Nepal. Is het de ervaring rondom het mediteren? Wil je beleven hoe Boeddhisten leven? Of ben jij klaar voor reflectie en nieuwe inzichten? Pas hier vervolgens ook je reis op aan.

3. Het Boeddhisme

Zoals in de vorige punten benoemd is een stukje voorbereiding sterk aan te raden. Zo ook het laatste onderdeel. Je gaat je wanen tussen verschillende stromingen binnen de Boeddhistische levenswijze. Het is wel zo handig om het een en ander te weten over het Boeddhisme, de stromingen maar ook over de plek en cultuur waar jij naar toe gaat. Nepal telt namelijk enorm veel plekken om te mediteren zoals deze reis naar Neydo.
Misschien ook iets voor jou?