Eten tegen verkoudheid, werkt dat?

Je fietst een keer door de regen, loopt een keer zonder jas naar buiten of het is die vervelende tijd van het jaar en ja hoor… je bent verkouden. Voor je het weet verandert een onschuldige snotneus in een volledige blokkade van je neus tot aan je voorhoofdsholte. De tissues vliegen erdoorheen en je favoriete drankje is thee geworden. Wat doe jij als verkouden bent? Ga je voor het stoombad, een extra trui of kies je voor de neusspray?

 

Allemaal tips voor als je al verkouden bent. Maar wat nou als wij je vertellen dat er een anti-verkoudheid dieet bestaat. Je kunt namelijk bepaalde dingen eten tegen verkoudheid!

Eten tegen verkoudheid

Sauna tegen verkoudheid: is sauna goed voor je?

Water, water en nog eens water...

Meer cliché kunnen we het niet maken maar het klopt als een bus. Drink genoeg water. Wat er namelijk kan gebeuren wanneer jij te weinig water drinkt is dat je slijmvliezen uitdrogen. Uitgedroogde slijmvliezen zijn vatbaar voor verkoudheids- en griepvirussen. Water drinken dus.

Wat je moet eten tegen verkoudheid

Over op de orde van dit artikel. Wat kun je nou specifiek eten waardoor de kans op verkoudheid kleiner wordt. 

Vitamine D

Laten we beginnen bij een eenvoudige oplossing, namelijk vitamine D. Vaak wordt gedacht dat vitamine C de belangrijkste is om je weerstand in tact te houden. Niets is minder waar. Een klein tekort aan vitamine D kan al een oorzaak zijn voor je verkoudheid. Vooral in de winter wanneer er minder daglicht is (waar je vitamine D uit haalt). Boter, sinaasappels en vette vis zorgen voor je dosis vitamine D.

Tomatensoep

Als het toch winter is smaakt een soepje altijd veel beter. Tenminste als je goed kunt proeven en niet verkouden bent. Win-win om te kiezen voor een tomatensoep. Gebruik hiervoor verse tomaten. Deze zitten vol Lycopeen welke zorgen voor ziektebestrijders. Kippensoep is overigens ook een goed alternatief. Dit wordt meer geconsumeerd als mensen als verkouden zijn.

Sambal & Cayennepeper

Pittig eten zorgt ervoor dat je gaat snotteren. Of je nou verkouden bent of niet. Rode pepers zorgen voor een oppepper van je immuunsysteem. Daarnaast is het ook fijn als je een briesje zuurstof kunt inademen door je neus na een paar dagen verstopt te zitten.

Pittig eten tegen verkoudheid

Helpt rauwe knoflook tegen verkoudheid?

Rauwe knoflook eten…? Ja! Het schijnt echt te werken tegen verkoudheid. Inmiddels is dit zelfs al wetenschappelijk bewezen. Hoe je dit precies kunt aanpakken is niet de meest smakelijke manier. Wanneer jij verschijnselen van verkoudheid en/of griep krijgt kun je het beste twee tenen rauwe knoflook eten. Door de antibacteriële werking en de dosis allicine heb je de helft minder kans op verkoudheid dan mensen die dat niet doen.

 

De knoflookgeur uit je mond krijgen? Kauw op peterselie. Succes met het eten tegen verkoudheid.

Misschien ook iets voor jou?