Sauna gezond? Ontdek 3 redenen waarom!

Herken je het gevoel dat je even toe bent aan reset van jezelf? Even ontsnappen aan alle drukte om je heen en weer lekker tot rust komen. De momenten dat alle drukte even heel snel op je afkomt is niet altijd fijn. Het herkennen is een ding maar er ook iets aan doen is een tweede. Veel mensen hebben moeite om te luisteren naar hun lichaam.

 

Een manier om even te ontspannen kan een bezoekje aan de sauna zijn. Maar is een bezoek aan sauna ook goed voor je? Wij geven je drie redenen waarom!

3 redenen waarom de sauna goed voor je is

Even energie bijtanken? Ontdek hoe je een powernap kunt doen!

Is sauna goed voor je?

De belangrijkste vraag rondom dit onderwerp: is sauna goed voor je? Het antwoord daarop is helaas niet eenvoudig ja of nee. De sauna kan gezond voor je zijn mits je er slim mee om gaat. Uren onafgebroken in een sauna zitten is namelijk geen goed idee. Zorgen voor voldoende verkoeling na een saunabezoek is wel een goed idee. Maar waar is sauna goed voor?

1. Weerstand

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar waarom sauna goed voor je is. De uitkomst van een van die onderzoeken is dat het wel degelijk gezondheidsvoordelen heeft. Een stabielere bloedsomloop en verbeterd immuunsysteem zijn daar twee voorbeelden van. Door de afwisseling van warmte en kou gaat je lichaam aan het werk. Er worden meer antistoffen en witte bloedcellen aangemaakt. Hierdoor verbeterd je weerstand. 

Is sauna goed voor je?

2. Een betere huid

Een betere huid krijgen terwijl je volledig aan het ontspannen bent tijdens een bezoek aan de sauna? Ja zeker! Dat je lichaam door de warmte aan het werk gaat, dat weten we. Om je lichaam af te koelen begin je met zweten. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden en je poriën open gaan staan. Je raakt vocht kwijt maar ook viezigheid zoals overtollig talg. Een reinigend effect dus. Daarom kun je bij sommige sauna’s een scrubbehandeling nemen. 

3. Ontspanning

Regelmatig een bezoekje aan de sauna? Dat betekend regelmatig ontspannen. Een dag of zelfs een avond geven jezelf de gelegenheid je hoofd leeg te maken en de volgende dag weer vol energie te doen wat jij wilt doen. Plan voor jezelf een vast moment in en zorg dat jouw stresslevel zo laag mogelijk blijft. Het is zelfs door wetenschappers bewezen dat Serotonine toeneemt. Maar dat een bezoek aan de sauna goed voor ontspanning is, had je zelf ook wel kunnen bedenken!

Genoeg overtuiging dat de sauna gezond voor je is. Wanneer plan jij jouw bezoekje?

Misschien ook iets voor jou?