Zelf scrub maken? Zo doe je het!

Een gladde en zachte huid realiseren met natuurlijke spullen die jij hoogstwaarschijnlijk gewoon in huis hebt staan. Een scrub is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Een bezoekje aan de Etos of Kruidvat heeft je misschien wel juist doen schrikken van het aanbod scrubs. Zoveel keuze maakt het alleen maar lastiger. De ene verpakking ziet er nog gezonder en beter uit dan de ander. 

 

Maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Een handjevol ingrediënten is vaak al genoeg. Wil jij zelf scrub maken? Wij vertellen je hoe en waarom!

Zelf scrub maken

Leestip: Ontdek waarom sauna goed voor je is!

Is scrubben goed voor je gezicht?

Waarom zou je eigenlijk je gezicht scrubben? Heb je er echt iets aan? Wel degelijk! Een jong persoon krijgt eigenlijk om de 25 dagen een nieuwe huid. Dat betekent niet dat je huid op dag 25 van je lichaam valt en er een nieuwe op kan. Dit gebeurt heel langzaam. De dode huidcellen verlies je grotendeels maar er blijven er ook een aantal achter. Dit geeft een stofferige huid.

 

Scrubben is daarom goed voor je gezicht, je zorgt er namelijk voor dat oude huidcellen verdwijnen. Ook stimuleer je de bloedsomloop waardoor de aanmaak van nieuwe huidcellen beter gaat. Pukkels en puisten verminderen tot slot ook nog.

Is scrubben goed voor je gezicht?

Zelf scrub maken?

Leuk en aardig allemaal die voordelen. Maar hoe maak je zelf een scrub? Eigenlijk is het heel eenvoudig en leuk om te doen. Je kunt namelijk eindeloos blijven variëren. Let wel op dat je dit niet te vaak doet. Een tot twee keer per week is vaak al voldoende. Het voordeel van zelf scrub maken is dat je weet wat je op je huid smeert. In een kant-en-klare scrub zitten vaak ingrediënten die je liever niet op je huid wilt hebben.

 

Wij vertellen je een basisrecept, daarna kun je deze zelf finetunen. Begin met 100 gram dood zeezout, suiker of gemalen koffie als basis. Deze drie vormen het fundament van je scrub. Vul vervolgens aan met 100 ml amandelolie, arganolie of kokosolie. Voeg een paar druppels essentiële olie toe naar keuze. Ben jij een liefhebber van zuurtjes? Kies dan voor citroen of limoen.

 

Stop je scrub in een afgesloten potje en bewaar hem voor wanneer je deze wilt gebruiken. Succes!

 

 

Misschien ook iets voor jou?