De leukste Kerstmarkten in Nederland

Veel mensen in Nederland kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen. De kerstboom staat bij sommigen het liefst het hele jaar in de woonkamer. De temperaturen dalen en hopelijk valt er een sneeuw. Een witte kerst is namelijk een kerst die zo goed als compleet voelt. Gezellig samen met familie en vrienden uitgebreid dineren. Even niet aan werk denken en misschien wel een wintersportvakantie.

 

Wat ook absoluut niet mag ontbreken aan kerstmis is het bezoeken van een kerstmarkt in Nederland. Waar je de leukste markten kunt vinden in december vertellen wij je. Dan kun jij alvast in de stemming komen.

De leukste kerstmarkten in Nederland

Op reis naar het oosten? Ontdek de leukste stedentrips in Oost-Europa!

1. Dé kerststad van Nederland: Valkenburg

Jaar in jaar uit trekken er duizenden mensen uit heel Nederland en zelfs andere landen op uit om Valkenburg te bezoeken. Hotels, restaurants en de grotten van Valkenburg worden overspoeld met echte kerstliefhebbers. En dat is niet voor niks, de stad wordt volledig omgetoverd tot ware kerststad. Alles wat je ziet, ruikt, voelt en proeft smaakt naar Kerstmis. Als jij een echte fan van Kerstmis bent, moet je deze markt minimaal één keer bezocht hebben.

2. Magisch Maastricht

Voor de leukste kerstmarkten in Nederland moet jij toch echt in Limburg zijn. De nummer 1 en 2 van onze lijst (en van die van velen anderen) liggen namelijk in het zuidelijkste punt van ons land. Na Valkenburg kun jij op een kleine vijftien minuten rijden terecht in Maastricht. Niet alleen heeft Maastricht vele winkels, boetiekjes en restaurants te bieden, ook kun je hier terecht voor Magisch Maastricht op het Vrijthof. Kerstmis proeven en cadeaus inkopen kun je hier perfect combineren.

Kerstmarkten in Nederland

3. Onze hoofdstad: Amsterdam

Amsterdam kan natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst want ook in de hoofdstad van Nederland kun je jaarlijks terecht voor verschillende kerstmarkten. Naast een sfeervolle markt worden er tal van optredens, voorstellingen en feestjes georganiseerd. En net zoals elke kerstmarkt wordt de hele stad versierd met kerstbomen en -verlichting. Met als absolute hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) de reusachtige kerstboom op de Dam.

4. De kerstmarkt in Haarlem

De Haarlemse Kerstmarkt bestaat al meer dan 25 jaar en dat is niet zomaar. Het gezellige plein wordt omgedoopt tot een bijna sprookjesachtige kerstmarkt. De gezelligheid druipt van deze stad af in december en heeft genoeg te bieden. Een lekker restaurant, een leuke kerstmarkt en honderden kraampjes.

Genoeg redenen om de leukste kerstmarkten in Nederland te gaan ontdekken. Veel plezier!

Misschien ook iets voor jou?