Zo deel je Playstation spellen

Als we een aantal jaren terug gaan in de wereld van gamen kun jij je vast nog wel herinneren dat je een rij aan doosjes had met daarin je Playstation spellen. De fysieke CD vorm dan wel te verstaan. Je zult dan vast ook herkennen dat je deze uitleende aan vrienden om allerlei spellen te kunnen spelen. In de loop der jaren is deze rits aan speldoosjes vervangen en kun jij jouw spellen op je Playstation kopen en downloaden.

 

Heel fijn want dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Je CD kan namelijk niet meer kapot gaan. Niets zo vervelend als een spel niet te kunnen spelen. Je raakt daarnaast ook nooit meer een spel kwijt. Deze staat namelijk op je Playstation zelf. En tot slot misschien wel het grootste voordeel: je kunt je Playstation spellen delen. En dus ook de kosten!

 

Hoe je dat doet vertellen we je graag.

Playstation spellen delen

Moe van het gamen? Ontdek hoe je een powernap moet doen!

Hoe deel je je Playstation spellen?

Stel jij wilt de nieuwste versie Call of Duty of FIFA spelen maar je wilt niet de volle prijs betalen dan is het mogelijk dit te delen met een vriend die in hetzelfde schuitje zit. Voorwaarde is wel dat je het spel koopt op je Playstation en dus niet de fysieke disc.

 

  1. Ga naar de settings in het hoofdmenu. Dit kun je vinden via je dashboard op de Playstation. 
  2. Kies vervolgens voor ‘Account Management’ en navigeer naar ‘Activate as Your Primary PS4’.
  3. Activeer deze modus. Als het goed is kun je nu de spellen downloaden van het primaire account op de Playstation waarop jij bent ingelogd.
  4. De prijs van het spel kun je door twee delen.

Je kunt beide gewoon via je eigen account het spel spelen zodat je scores bewaakt blijven. Zo simpel kan het zijn!

Playstation spellen delen? Hier moet je op letten!

Kijk wel uit nadat je het spel gekocht hebt met wie je het deelt. Een goede vriend kiezen die je kunt vertrouwen is zeker een aanrader. Ook is het belangrijk dat je dit niet met meerdere consoles en vrienden doet. Het kan namelijk zo zijn dat je account geblokkeerd wordt. Deel het dus niet met je hele vriendengroep zoals je met Netflix doet…
Hoe deel je je Playstation spellen?

Passief inkomen genereren? Wij leren je een aantal manieren!

Misschien ook iets voor jou?