Cadeautips: 3 leuke & persoonlijke cadeaus om te geven

Herken je dat moment dat je binnen een paar dagen jarig bent en iedereen om je heen aan je vraagt wat je graag cadeau wilt krijgen? En dat je dan net op dat moment niks weet. Of misschien juist andersom, een van je naasten is bijna jarig maar je weet totaal niet wat je voor diegene kunt kopen. Een cadeaubon, een envelop met geld, een fles drank of een keertje trakteren op een etentje heb je waarschijnlijk al eens gegeven.

 

Een persoonlijk cadeau verzinnen kan een hele opgave zijn. Vandaar dat wij je een duwtje in de juiste richting geven. We geven je een tip voor drie verschillende doelgroepen om tijdens de eerstvolgende verjaardag een glimlach op het gezicht van de jarige te toveren.

Een persoonlijk cadeau

Een persoonlijk kraamcadeau

Een cadeau voor de allerjongsten onder ons. Eentje die je vanaf de geboorte tot een jaar of 5 kunt gebruiken. Of je het nou aan een baby geeft of aan een kleuter, dit cadeau is duurzaam. Een geboortestoeltje met naam is niet alleen hartstikke leuk om te geven, het is een ook praktisch cadeau. Hoe gaaf is het trouwens als de naam herkend wordt door de trotse eigenaar van het stoeltje. Iets om naar uit te kijken. 

 

Let wel altijd op de kwaliteit van het stoeltje en de mogelijkheden om het ontwerp aan te passen. Je wilt namelijk niet dat de naam na verloop van tijd gaat slijten of de stoel kapot gaat.

Slabber
Rugzak

Bron: kidslabel.nl

Een cadeau dat voor iedereen geschikt is

Heb je jezelf ooit afgevraagd of er een cadeau is dat bijna iedereen leuk kan vinden om te krijgen? Nou, dat is er! Tegeltjeswijsheid doet het bij alle doelgroepen en leeftijden namelijk goed. En al helemaal als je er een eigen, persoonlijke draai aan kunt geven. De mogelijkheden om hierin te variëren zijn eindeloos. We hebben een aantal voorbeelden op een rijtje gezet:

 

  • Laat een oude vakantiefoto op een tegeltje bedrukken voor die vriend die je al jaren kent
  • Kies voor een grappige quote op een tegel die een familielid ooit gezegd heeft
  • Speciaal voor je geliefde; combineer foto’s en quotes in een collage

Als laatste tip is het natuurlijk leuk om dit cadeau aan te vullen met een ander cadeau. Een ouderwetse cadeaubon of fles drank zal het nog altijd goed doen.

Ontdek ook deze creatieve presentatietips

Een zakelijk cadeau

Het geven van een zakelijk cadeau is altijd net iets lastiger dan een cadeau voor vrienden of familie. Helemaal wanneer we spreken over een persoonlijk cadeau is het op zakelijk gebied goed aanvoelen hoe goed de relatie is met je contact. Een zakelijk geschenk kan zeker persoonlijk zijn maar toch zul je het geheel anders verpakken dan dat jij je beste vriend een cadeau geeft.

 

Om de relatie (onbewust) te verbeteren wil je natuurlijk geen cadeau geven wat snel de prullenbak in gaat. Iets wat je zakelijke contact regelmatig gebruikt en dus ook regelmatig ziet is volgens ons het beste. Met een subtiel logo van je eigen bedrijf, zal diegene bij ieder gebruik aan jou en je bedrijf denken. Heeft je relatie een nieuw pand? Koop een deurmat als symbool. Is je relatie werkzaam in de bouw en onlangs vader of moeder geworden? Koop een helm met logo. Actief in de sportwereld? Een bidon met naam is dan een goed idee.

 

Maak het persoonlijk en zorg ervoor dat het cadeau niet snel vergeten wordt. Dan zit je volgens ons altijd goed.

Misschien ook iets voor jou?