Ontdek de veelzijdigheid van Mallorca!

Wanneer je aan een vader en moeder met twee jonge kinderen vraagt waar zij naartoe gaan deze zomer tijdens hun vakantie zullen ze niet snel Star Beach in Chersonissos zeggen. Ook zul je een vriendengroep jongeren niet snel naar een rustige camping in Zuid-Frankrijk zien vertrekken. Toch is er één vakantiebestemming die zij beide kunnen noemen zonder dat je daar raar van op zult kijken; Mallorca!

 

Hagelwitte stranden, kraakhelder zeewater en genoeg te doen. Het eiland is een kleine 3 à 4 uur vliegen vanaf Nederland en kan de vakantiewensen van velen van ons vervullen. Of jij nou met je vrienden en vriendinnen een week lang vooral geïnteresseerd bent in de kroegen en discotheken van het eiland of dat je met je partner en kinderen een rustige strandvakantie wilt, op Mallorca kan het allemaal. In dit artikel geven we je een aantal tips wanneer je op vakantie gaat naar dit paradijs.

Weer Mallorca

Wanneer naar Mallorca gaan?

Helaas is het niet 12 maanden per jaar boven de 25 graden op Mallorca. Dat zou ideaal zijn. Om ervoor te zorgen dat je verzekerd bent van de juiste temperatuur en dus een perfecte vakantie hebt, is het aan te raden om altijd even te checken wat het weer op Mallorca is. Het is niet alleen handig om te weten hoeveel graden het buiten is maar ook hoe koud of warm het water is. Je wilt natuurlijk wel genieten wanneer jij in je zwemband op de zee aan het dobberen bent.

 

Over het algemeen is het weer in Spanje een stuk warmer dan in Nederland. Maar let wel op, Spanje is groot en de gebieden kunnen redelijk van elkaar verschillen. En ook in Spanje kan het regenen. Controleer dus of de maand waarin jij wilt gaan, gunstig weer te bieden heeft.

Waarvoor ga je naar Mallorca?

Mallorca heeft alles te bieden. Van avontuur tot rust en van het stadsleven tot in de natuur. Een gedeelte wat zeer bekend onder jongeren is, is El Arenal. Hier kun je terecht om van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat met Nederlandse jongeren te feesten. 

 

Voor de familiemensen die naar Mallorca willen trekken is Cala d’Or een meer geschikte locatie. Hier vind je rustige strandjes met gezellige horecagelegenheden welke ook geschikt zijn voor jonge kinderen. 

 

Tot slot heb je de wat meer neutralere plaatsen zoals de hoofdstad Palma de Mallorca en Cala Milor, de grootste badplaats van het eiland. Hier is ook genoeg te beleven voor jong en oud. Het eiland is groot maar heeft de perfecte omvang om binnen anderhalf uur vanaf het vliegveld op bijna iedere (vakantie)bestemming aan te komen. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om de bus te pakken of een taxi te nemen.

Werkvakantie, doen of niet doen?

Tips om je locatie te kiezen

Tot slot geven we je nog een aantal tips die je helpen bij het kiezen van een locatie op Mallorca. En die misschien wel handig zijn bij het kiezen van iedere vakantie.

 

  • Let goed op de kant van het eiland waar je zit. Aangezien het een eiland is kan de zee enorm verschillen.
  • Bekijk welke dorpjes in de buurt liggen van je locatie. Zo weet je of je genoeg te bewonderen hebt tijdens je verblijf en of je misschien een auto wilt huren.
  • Hoef je niet in het hoogseizoen te gaan? Controleer de temperatuur en neerslag van de maand waarin je plant te gaan.

 

Misschien ook iets voor jou?