Pokébowl Recept: Zalm & Avocado

Hmm… kun je poké bowls eigenlijk nog wel een trend noemen? Of is dit heerlijke maar simpele gerecht inmiddels wel geïntegreerd in de Nederlandse keuken? Waarschijnlijk het laatste! Poké bowls restaurants zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten en in bijna iedere stad kun jij er wel eentje bestellen. 


Maar wist je dat deze voortreffelijk lekkere salade, die oorspronkelijk uit Hawaii komt, in een handomdraai te maken is. Wij leren je hét poké bowl recept: zalm & avocado. Bereidingstijd? Hoogstens 15 minuten

.

En als je dan toch aan het lezen bent, leren we je gelijk wat een poké bowl nu eigenlijk echt is.

Zalm snijden | Passieleven.nl

De ingrediënten voor je Poké Bowl

In principe kun je iedere maaltijd uit een kommetje eten en als je alle ingrediënten in blokjes snijdt heb je al bijna een poké bowl, toch? Misschien een beetje erg makkelijk maar een je kunt wel eindeloos blijven variëren met de ingrediënten die jij lekker vindt.

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig. Hier kun je met 4 personen van eten.

  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente-ui
  • sojasaus
  • sesamolie
  • ongeveer 600 gram verse zalm (in, je raadt het al, blokjes)
  • rijstazijn
  • 160 gram zilvervliesrijst (afgekoeld)
  • een avocado (zelf een avocadoboom kweken?)
  • sojabonen
  • citroen of limoen
  • sesamzaad

Wat is een poké bowl nu echt?

Snijden Kom

Poke betekent snijden in het Hawaiiaans. Meestal gaat het over rauwe vis die aan rijs wordt toegevoegd bedekt met groenten en saus.

 

Bowl betekent kom waaruit je eet.

 

Oorspronkelijk is dit gerecht ontstaat onder de vissers om restjes vis op te maken.

De magische bereiding

Ingrediënten verzameld? Dan kun je de stopwatch aanzetten om te kijken of je binnen 15 minuten klaar bent.

 

Stap 1. Eerst maak je een mengsel van geraspte knoflook, fijn gesneden lente-ui, sojasaus (een paar eetlepels is genoeg) en sesamolie. Schenk dit over de zalm.

 

Wil je het nog lekkerder maken en heb je genoeg tijd? Laat de zalm een uurtje marineren in de koelkast!

 

Stap 2. Vul je kommetjes met de zilvervliesrijst, blokjes zalm en avocado en voeg sojabonen toe. Hier kun je eventueel ook nog komkommer en spinazie aan toevoegen.

 

Stap 3. De overgebleven marinade meng je met de citroen of limoen, sojasaus en een beetje olie. Maak deze dressing naar smaak en serveer je poké bowl met sesamzaad. 

 

Binnen handomdraai heb jij een heerlijke poké bowl gemaakt. Smakelijk!

Poké Bowls | Passieleven.nl
Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *