4 redenen waarom puzzelen gezond en leuk kan zijn

Ooit al eens er aan gedacht om een legpuzzel te maken? Misschien niet het eerste dat in je op komt als je niks te doen hebt maar puzzelen is om meerdere redenen goed voor je. Misschien ben jij al een fanatieke puzzelfanaat maar ben je vooral nieuwsgierig waarom het dan zo goed voor je is. Deze hobby of opvulling van vrije tijd is niet alleen voor kinderen. Ook juist voor volwassenen. Laten we kijken naar de voordelen van puzzelen in dit artikel!

De voordelen van puzzelen

Discipline verbeteren? Wij vertellen je wat je moet weten!

Waarom is puzzelen goed voor je?

Er zijn verschillende redenen waarom puzzelen goed voor je is. Dat heeft voornamelijk met je hersenen te maken. Ook een stukje ontspanning is daarin belangrijk. Wij hebben 4 verschillende redenen verzameld:

Puzzelen zorgt voor ontspanning

Samen of in je eentje aan een uitdagende puzzel beginnen en je even afsluiten van de buitenwereld. Dat is voor iedereen aan te raden op zijn tijd. Omdat je druk bezig bent met het juiste stukje te vinden en deze op de passende plek te leggen heb je nauwelijks tijd om aan andere dingen te denken.

 

Je zorgen zet je dus even opzij waardoor je hersenen even op pauze staan. Dat is altijd fijn als je veel kopzorgen hebt!

Puzzelen zorgt voor betere hersenen

Een lichaam dat in shape is, is misschien wel minder belangrijk dan een brein dat in shape is. Door te puzzelen train je als het ware je hersenen. Je brein wordt hier fitter door en je kunt dingen veel beter onthouden. Je informatieverwerking krijgt een boost. Hiermee geef je een hele nieuwe betekenis aan het woord ‘fit’!

Puzzelen geeft voldoening

Een puzzel van 1000 stukjes geeft 1000 keer een klein beetje voldoening. Elke keer dat jij een stukje op de goede plek legt heb je in principe iets goeds gedaan. Je hersenen ervaren dit als een geslaagde missie. Hierdoor wordt je als het ware gelukkiger. Dat gevoel wordt nog eens vergroot wanneer jij de puzzel af hebt. Als klap op de vuurpijl. Door naar de volgende.

Puzzelen is gezellig

Alleen een puzzel oplossen is natuurlijk ook fijn. Samen met een goede vriend of familielid een puzzel maken kan ook een fijne bezigheid zijn. Misschien voer je dat ene gesprek tijdens de puzzel eens wat er normaal niet van komt. Zo zie je maar wat een puzzel allemaal te weeg kan brengen.

Misschien ook iets voor jou?