5 x waarom kamperen zo leuk is

Wij durven wel te stellen dat bijna iedereen zo nu en dan dol is om op reis te gaan. Of dat nou mijlenver is naar het strand in Thailand of ergens in de duinen in Nederland, dat maakt niet uit. Een uitstapje of vakantie van huis is altijd leuk. Je kunt er dan voor kiezen om in een hotel te verblijven maar wat je ook kunt doen is gaan kamperen. En dan hebben we het over het échte kamperen met een tent. Niet over een stacaravan huren. Maar waarom kamperen zo leuk is, vertellen we je in dit artikel.

Waarom kamperen leuk is

Legaal wildkamperen? Zo doe je dat!

1. Kamperen is gezellig

Ongeacht met wie jij naar de camping gaat, kamperen heeft een hele andere beleving dan in een hotel overnachten. Samen met je partner in een tent slapen heeft een romantisch effect. Maar ook met een groep vrienden creëer je een andere beleving dan in groepjes te verdelen in een hotelkamer. Na je kampeeravontuur zijn jullie een ervaring rijker samen. Daarnaast kun je het ook met ieder gezelschap doen  en kom je veel sneller in contact met andere vakantiegangers. 

2. Een mooie omgeving

9 van de 10 campings bevinden zich in de natuur. Je zult niet zo snel in camping vinden tussen de hotels en flatgebouwen van een stad. Als natuurliefhebber kun je ’s avonds genieten van het geluid van krekels en ’s ochtends wakker worden in ultieme rust. Geen verkeer of drukke straat waar jij je hoeft te begeven.

3. De charme van vuur

Idealiter kun jij op je campingplek een vuurtje stoken. Samen met je partner, vrienden of familie rond een kampvuur zitten maakt speciale gevoelens los. De gezelligheid van het samen zijn wordt alleen maar versterkt. Met een hapje en een drankje erbij is het plaatje helemaal compleet. 

Waarom kamperen zo leuk is

4. Kamperen is flexibel

Iedere ochtend, middag en avond hoef jij je om geen rooster druk te maken. En zelfs als je een camping wel gezien hebt kun je doorreizen naar een andere plek voor een nieuwe camping. Ook is het heerlijk dat je bijna overal ter wereld wel een camping kunt vinden. 

5. Je leert genieten van de kleine dingen

Misschien herken je het gevoel al als je naar een hotel aan het zoeken bent. Het kan niet mooi en luxe genoeg. Je krijgt waarschijnlijk steeds meer eisen over de ligging, het aantal sterren en de faciliteiten. Vaak betekent dat ook dat jouw budget steeds meer wordt opgerekt. Soms is het lastig daar de rem in aan te trekken. Om de cyclus van hoe luxer en groter hoe beter te doorbreken is een vakantie kamperen een goed idee.

 

Tijdens het kamperen zijn je faciliteiten iets primitiever en ga je terug naar de basis. Zo leer je genieten van kleine dingen als een warme kop koffie tijdens een frisse ochtend of het geluid van stromend water. Ook als je thuis komt in de luxe besef je misschien weer even hoe goed je het eigenlijk hebt.

Misschien ook iets voor jou?