Wat gebeurt er als je elke dag een uur loopt?

De titel van dit artikel laat je waarschijnlijk al nadenken over het onderwerp. Iedere dag een uurtje rustig wandelen. Voor sommige mensen dagelijkse kost en manier om te ontspannen. Voor anderen roept dit misschien de gedachte op ‘waarom?’. Dat gaan we je precies uitleggen. 

 

Wat gebeurt er als je elke dag een uur loopt? Vast een hoop goede dingen. Dagelijkse beweging kan toch bijna niet slecht voor je zijn. Laten we kijken en ontdekken wat er dan precies zo goed aan is.

Wat gebeurt er als je elke dag een uur loopt?

Waarom dagelijks wandelen goed voor je is

Het is eigenlijk zo eenvoudig en efficiënt dat iedereen verplicht zou moeten worden om elke dag een uur te wandelen. De voordelen die je ervan zult overhouden zijn namelijk enorm. Vooral voor de mensen die niet iedere dag aan hun beweging komen is dit de meest eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat het wel gebeurt.

 

De aanbevelingen zijn om iedere dag minstens 30 minuten aan beweging te doen. Mocht het jou lukken om meer dan 30 minuten te bewegen, is dat alleen maar beter. Of je nou niet sport of nog twee andere sporten beoefent, een wandeling is altijd wel in te delen in je dagelijkse bezigheden. Laten we ontdekken wat de voordelen zijn!

Verbeter je gemoedstoestand

Een rondje lopen aan het begin of eind van je dag kan een groot verschil maken voor je gemoedstoestand. Een zware dag op werk of een stroeve start van je dag verander je 180 graden door een stukje te lopen. Niet alleen verbeter jij je humeur. Je wordt ook een stuk creatiever. Daarnaast zorgt lopen in de natuur voor ontspanning.

Een stukje wandelen in de natuur

Je gezondheid gaat erop vooruit

Uit onderzoek is gebleken dat dagelijks wandelen het risico op vervelende ziektes doet verminderen. Vooral de kans op hart- en vaatziekten wordt minder. Dit komt doordat je in beweging bent en je het bloed in je lichaam als het ware laat stromen. Dit heeft ook als voordeel dat je minder kans hebt op spataderen. Deze lijst kunnen we eindeloos lang aanvullen. Wat namelijk nog allemaal een boost krijgt: een sterker immuunsysteem, minder gewrichtspijn en een betere spijsvertering.

Gewicht verliezen?

Mocht jij de behoefte hebben om een paar kilo’s kwijt te raken is wandelen een goede manier om dit te stimuleren. Natuurlijk is het geen gouden tip om zomaar 10 kilo kwijt te raken. Je zult ook je ook bezig moeten houden met je voeding en slaap. Wat wel een feit is, is dat wandelen een prima vorm van beweging is om calorieën te verbranden op een toegankelijke manier. Iedereen kan het!

Beter slapen

Wat gebeurt er als je elke dag een uur loopt? Je slaapt ’s nachts beter! Meer ontspanning en beweging zorgen voor minder stress. Dit betekent dat je lichaam als jij uit staat veel rustiger is wat zorgt voor een betere nachtrust.

Misschien ook iets voor jou?