Een zakelijk kraamcadeau bestellen? Ontdek hoe en wat!

De geboorte van een baby is altijd een speciaal moment. Voor de ouders van het komende kindje natuurlijk een moment dat zij nooit meer zullen vergeten. Maar ook voor de mensen om hen heen zoals opa’s en oma’s, neefjes en nichten, goede vrienden en andere familie. Om te vieren dat het kindje eenmaal geboren zullen de ouders en het kindje aardig wat kraamcadeaus ontvangen van hun naasten.

 

Maar ook binnen het zakelijke netwerk is het juist leuk om een kraamcadeau te geven. Je vrouwelijke collega die bevallen is of een gewaardeerde relatie die een kindje heeft gekregen kunnen dit vast en zeker waarderen. In dit artikel vertellen we je graag meer over zakelijke kraamcadeaus.

Een zakelijk kraamcadeau

Wat is een zakelijk kraamcadeau?

De eerste zes weken na de bevalling heten de kraamtijd. Dat is ook waar ‘kraam’ in het woord kraamcadeau naar verwijst. Tijdens deze periode ontvangen de kersverse ouders doorgaans kraamvisite en is het gebruikelijk om een kraamcadeau voor het kind mee te nemen. Maar wat geef je de kleine wanneer de ouders zich in jouw zakelijke netwerk begeven? Een origineel cadeau waar zij echt iets aan hebben is vaak het best. Denk bijvoorbeeld aan een rugtas. Bij kraam-cadeau.nl kun je zelfs de naam van de pasgeborene in de tas laten borduren.

 

Kraamcadeaus verlenen zich prima om een zakelijk tintje mee te geven. Het toevoegen van een kaart met boodschap namens het bedrijf kan al voldoende zijn om een lach op het gezicht van de ouders te laten verschijnen.

Kraamcadeau met naam

Je wilt natuurlijk niet dat het gegeven cadeau op de grote stapel terecht komt en vergeten zal worden. Kies daarom voor een zakelijk kraamcadeau dat nuttig kan zijn. Om het geheel helemaal uniek en persoonlijk te maken doet een kraamcadeau met naam het vaak heel goed. Hierin zijn de mogelijkheden eindeloos lang. Zo kun je een rompertje bedrukken of zelfs speelgoed met naam laten maken. Voeg eventueel het logo van een bedrijf toe of kies een cadeau dat gelinkt kan worden aan de zakelijke relatie. Kies hierin wel voor producten met een gedegen kwaliteit. Je wilt namelijk niet herinnerd worden met een cadeau dat na een paar dagen al gebreken begint te vertonen.

Werkvakantie, doen of niet doen?

Leuke voorbeelden van zakelijke kraamcadeaus

Zoals al een aantal keer benoemd is de bruikbaarheid van het cadeau een van de belangrijkste onderdelen bij het geven van een kraamcadeau. Voor een zakelijk kraamcadeau is het aan te raden om de link tussen bedrijf en persoon te leggen. Een tip kan bijvoorbeeld zijn om de ouders te vragen of zij nog iets nodig hebben. Vaak hebben ouders wel een lijst met spullen die nog nodig zijn. Zorg voor een persoonlijke en menselijke touch aan het cadeau en je kan nauwelijks nog iets fout doen. Knuffels, houten speelgoed, loopauto’s, badjassen, kinderstoeltjes of slaapzakken, je kunt het zo gek niet bedenken. Een zakelijk kraamcadeau is een mooi gebaar richting de ouders en zal altijd dankbaar worden ontvangen.

Misschien ook iets voor jou?