Een inspirerende werkplek inrichten doe je zo

Heel waarschijnlijk heb jij de afgelopen jaren meer tijd thuis doorgebracht dan op je werkplek. Misschien werkte jij al regelmatig thuis of misschien deed jij zelf vanuit huis. Al met al, de werkplek van de gemiddelde Nederlander is waarschijnlijk flink verschoven van kantoor naar huis. De eerste paar dagen of weken heb je misschien gekozen voor de makkelijke oplossingen. Met je laptop aan de keukentafel of een bureau naast je kledingkast, beide niet ideaal want je werkkwaliteit werd er niet beter op.

 

Hoe je een inspirerende werkplek kunt inrichten vertellen we je in dit artikel. Een aantal kleine aanpassingen kunnen er simpelweg al voor zorgen dat jij productiever wordt maar ook gelukkiger bent op je werkplek.

Een inspirerende werkplek inrichten

Meer succes op werk: ontdek onze creatieve presentatietips!

De voordelen van een inspirerende werkplek

Het belangrijkste van alles is je eigen gezondheid. Zit jij iedere dag achter je bureau in een verkeerde houding? Dan zal het niet lang meer duren voor je vervelende, fysieke klachten zult krijgen. Verder heb je vast en zeker de behoefte om altijd de beste versie van jezelf te zijn. Dat lukt niet op het moment dat jij in een kille ruimte zit. De kwaliteit van je werk krijgt een boost wanneer jij door alles en iedereen om je heen geïnspireerd kunt worden. Tot slot is geluk een belangrijk onderdeel voor bovenstaande onderwerpen. Alles hangt met elkaar samen om je werkplek om te toveren tot een inspiratiebron waar in de toekomst baanbrekende ideeën bedacht gaan worden!

Hoe richt je een werkplek in?

Dat jij een mega budget uit moet trekken voor een spiksplinternieuwe werkplek is onzin. Een aantal kleine aanpassingen doen al wonderen. En die hoeven niet eens geld te kosten. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

1. Planten op kantoor

Planten leven en geven zuurstof af. Een levendige omgeving laat jou ook volledig tot leven komen. Reden genoeg om een plantje aan te schaffen. En het fijne is dat planten in alle soorten en maten bestaan. Iedereen kan dus altijd wel iets naar zijn of haar smaak, budget en ruimte vinden. 

2. Een persoonlijk element

Een foto van je partner op vakantie, je kinderen tijdens de eerste schooldag of een mooie herinnering met je ouders. Iedereen heeft wel een persoonlijk moment met vrienden, familie of relaties waar die graag aan terug denkt. Een foto op je bureau klinkt misschien wat ouderwets maar deze touche laat je werkplek als thuis voelen. Daar waar jij je gelukkig voelt.

Leuke werkplek

3. Rust & ontspanning

Een heel belangrijk onderdeel om ontspannen tussen je oren te blijven is natuurlijk je werkplek. Een inspirerende werkplek is fijn, eentje die opgeruimd is misschien nog wel fijner. Zorg niet voor al te veel rommel op je werkplek. 

 

Ontspanning kan ook op een andere manier. Creëer een plek waar jij af en toe even af kunt schakelen van je werk. Deze momentjes van rust zijn erg belangrijk. Een hoekje om te lezen, een plek om even uit het raam te kijken of ergens waar je buiten kunt staan is al voldoende. 

4. Zuurstof en daglicht

Tsja, zuurstof en daglicht mogen natuurlijk niet ontbreken aan je inspirerende werkplek. Een natuurlijke plek met veel daglicht werkt beter dan een donker, geïsoleerd hok. Heb je deze luxe niet en moet je het doen met een verstopt kantoor? Neem om de 2 uur de tijd om even naar buiten te lopen voor frisse lucht.

Inspireer je werkplek

Inspiratie komt niet vanzelf. Jij hebt vast een idool, een goed boek, een quote uit Suites of een moment uit een sportwedstrijd waarvan jij geïnspireerd raakt. Omring je werkplek met dit soort elementen zodat jij dat fijne gevoel oproept in jezelf.

Misschien ook iets voor jou?