Het ultieme kater ontbijt

Ai… een iets te gezellige avond gehad? Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens te diep in het glaasje gekeken. Je wordt wakker met een zwaar hoofd, voelt je misselijk en hebt totaal geen energie. Naast jezelf de valse belofte te doen dat dit echt de laatste keer is en het niet meer zal gebeuren is het nu tijd om die kater weg te werken. Je ochtend of misschien al middag is net begonnen en om nog iets van je dag te maken gaan wij je helpen met een ideaal kater ontbijt.

Kater ontbijt

Verkouden? Kom erachter of eten tegen verkoudheid werkt!

Wat eten tegen een kater?

Om het magische ingrediënt nog eens te herhalen: water. Door de alcohol droog je uit en met name je hersenen. Dit is ook de reden waarom je hoofdpijn krijgt. Is het je op de avond zelf niet gelukt af en toe een glaasje water te drinken, zorg er dan wel voor dat je dat de dag erna doet. Vermijd daarnaast koolzuurhoudende dranken want die maken je maag alleen maar onrustiger. Een glaasje bouillonsoep of een kop thee zijn betere opties tegen je kater. De bouillonsoep bevat zouten die zorgen dat jij meer vocht vast gaat houden. En dat heb je nodig!

 

Als ontbijt kunnen we je twee ingrediënten sterk aanraden, namelijk: eieren en bananen. In een ei zit taurine en cysteïne welke zorgen voor een verbeterde werking van je lever. In een banaan zitten weer vitamines en kalium welke waarschijnlijk zijn aangetast door de alcohol. Van deze ingrediënten kun je bijvoorbeeld bananenpannenkoeken maken. Mocht je toevallig magnesiumtabletten hebben dan kun je die slikken bij je ontbijt.

Wat eten tegen een kater?

Wat moet je niet eten met een kater?

Voor vetten is het al te laat als je een kater hebt. Waarschijnlijk is dit wel het voedsel waar je het meeste zin in hebt. Via Thuisbezorgd een maaltijd laten komen waar je zo min mogelijk moeite voor hoeft te doen. Deze vetten kunnen je maag echter irriteren wat niet is wat je wilt. Hetzelfde effect krijg je van voeding met zuren zoals sinaasappelsap en ketchup. Deze kun je ook beter links laten liggen.   Ook zijn er mensen die zweren bij het drinken van een glas alcohol als je een kater hebt. Of je daar zin in hebt is een ding maar dat het totaal niet werkt is een tweede.
Misschien ook iets voor jou?